Πρωτιές, στιγμές συγκινησιακά φορτισμένες, ζήσαμε και αυτήν, την 4η χρονιά του Προγράμματος Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά, ταξιδεύοντας στη Β. Ελλάδα. Με δύο συμφωνικές συναυλίες στην Κοζάνη και την Κομοτηνή – πόλεις που μας φιλοξένησαν για πρώτη φορά. Στις Σέρρες, εκτελέσαμε έργα μουσικής δωματίου.

Με τον Λεωνίδα Καβάκο να παραμένει πάντα “συναδέλφος μουσικός” πλάι στον διττό ρόλο σολίστ και διευθυντή Ορχήστρας.

Τί να πούμε γι αυτές τις συναισθηματικά έντονες βραδιές τόσο για όλους εμάς, όσο και για το κοινό που γενναιόδωρα κατέκλυσε τις αίθουσες;

Τα λόγια είναι λίγα αν θες να περιγράψεις την ελπίδα που γεννά ο ενθουσιασμός μαθητών από τα μουσικά σχολεία: Σιάτιστας, Πτολεμαΐδας, Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κομοτηνής και Ξάνθης.

Είναι φτωχά αν θες να μιλήσεις για διψασμένους σπουδαστές ωδείων των πόλεων της Κοζάνης και της Κομοτηνης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον παγκοσμίως κορυφαίο μουσικό.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνάντηση στις γέφυρες μουσικής που μαζί στήνουμε. Για την επικοινωνία. Το συναίσθημα, τη φιλομάθεια, την αγάπη.

Γιατί εμπειρίες αυτής της ποιότητας, δε μπορεί παρά να στηρίζονται στην αμοιβαιότητα.

Τα έσοδα των συναυλιών θα διατεθούν για τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, το ΚΕΘΙΣ-Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών / Hetrics και τον Σύλλογο Μέριμνας Α.με.Α. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης.

Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά 12/2019

Πρωτιές, στιγμές συγκινησιακά φορτισμένες, ζήσαμε και αυτήν, την 4η χρονιά του Προγράμματος Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά, ταξιδεύοντας στη Β. Ελλάδα. Με δύο συμφωνικές συναυλίες στην Κοζάνη και την Κομοτηνή – πόλεις που μας φιλοξένησαν για πρώτη φορά. Στις Σέρρες, εκτελέσαμε έργα μουσικής δωματίου. Με τον Leonidas Kavakos να παραμένει πάντα "συναδέλφος μουσικός" πλάι στον διττό ρόλο σολίστ και διευθυντή Ορχήστρας. Τί να πούμε γι αυτές τις συναισθηματικά έντονες βραδιές τόσο για όλους εμάς, όσο και για το κοινό που γενναιόδωρα κατέκλυσε τις αίθουσες; Τα λόγια είναι λίγα αν θες να περιγράψεις την ελπίδα που γεννά ο ενθουσιασμός μαθητών από τα μουσικά σχολεία: Σιάτιστας, Πτολεμαΐδας, Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κομοτηνής και Ξάνθης. Είναι φτωχά αν θες να μιλήσεις για διψασμένους σπουδαστές ωδείων των πόλεων της Κοζάνης και της Κομοτηνης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον παγκοσμίως κορυφαίο μουσικό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνάντηση στις γέφυρες μουσικής που μαζί στήνουμε. Για την επικοινωνία. Το συναίσθημα, τη φιλομάθεια, την αγάπη. Γιατί εμπειρίες αυτής της ποιότητας, δε μπορεί παρά να στηρίζονται στην αμοιβαιότητα. Τα έσοδα των συναυλιών θα διατεθούν για τη στήριξη του Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, το ΚΕΘΙΣ-Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών / Hetrics και τον Σύλλογο Μέριμνας Α.με.Α. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης.

Δημοσιεύτηκε από Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Athens State Orchestra στις Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019