Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι σύμφωνα με την αριθ. 365/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών (Δ.Τ.) για το έτος 2021 σε ποσοστό (50%) πενήντα τοις εκατό, για τις παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

• Άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Ε.Α.) ποσοστού 67% και άνω
• Πολύτεκνους
• Απόρους (δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης –ΚΕΑ)

Η μείωση θα γίνει με επιστροφή του ποσού, εφόσον κατατεθεί σχετική αίτηση των δικαιούχων στο πρωτόκολλο του Δήμου ή ηλεκτρονικά στη Δ/νση: protokolo@kozanh.gr , με τα παρακάτω αναφερόμενα δικαιολογητικά:

 Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία του Δήμου)

α) Για τα άτομα με αναπηρία: Πιστοποιητικό Κ.Ε.Π.Α. ή απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αναπηρίας στα οποία θα αναγράφεται ρητά το ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) και η χρονική διάρκεια του (με ισχύ για το έτος 2021)
β) Για τους Πολύτεκνους: Αντίγραφο πιστοποιητικού Πολυτεκνικής Ιδιότητας ή αντίγραφο κάρτας Πολυτέκνου (θεωρημένη και σε ισχύ για το έτος 2021)
γ) Για τους Απόρους: Αντίγραφο της απόφασης δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), με ισχύ για το έτος 2021.

Όλοι οι ανωτέρω υποβάλλουν επίσης:
 Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
 Αντίγραφο (1ης σελίδας) βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού με ευκρινή τον αριθμό ΙΒΑΝ.
 Φωτοαντίγραφα και των δύο όψεων, όλων των πληρωμένων λογαριασμών ρεύματος (2/μηνων και εκκαθαριστικών), για το έτος 2021).
 Σε περίπτωση που ο μετρητής της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομα του αιτούντος δικαιούχου, απαιτείται η κατάθεση αντιγράφου Φορολογικής Δήλωσης (Ε1) έτους 2020 & Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.

Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών έως: 31 Μαρτίου 2 0 2 2

Κατεβάστε την αίτηση για άτομα με αναπηρία εδώ