Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, προχώρησε στην έκδοση ενός ηλεκτρονικού οδηγού που απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας και ευελπιστεί να προσφέρει κάποια βοήθεια για τη βέλτιστη συνεργασία με τα αυτιστικά άτομα κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής πράξης ή εξέτασης. Για να επιτευχθεί αυτό, οι ειδικοί θα πρέπει να κατανοήσουν τον αυτισμό και τα συμπτώματά του, τις ιδιαιτερότητες των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα και να αποδεχθούν την μοναδικότητα του χαρακτήρα τους.

Μέσω αυτού του εγχειριδίου, θα αναφερθούν συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτισμού και θα αναλυθούν διεξοδικά  όλες εκείνες οι  προϋποθέσεις, προκειμένου μία εξέταση να έχει θετική έκβαση. Οι οδηγίες περιλαμβάνουν  τα στάδια μιας επίσκεψης σε οποιονδήποτε επαγγελματία υγείας (νοσοκομείο/ιδιωτικό ιατρείο) σε προγραμματισμένες ή έκτακτες συνθήκες.

Μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία αλλά και την θεωρητική τους κατάρτιση, εργαζόμενοι ποικίλων ειδικοτήτων του Οικοτροφείου «Ελευθερία»  επιχειρούν να υποστηρίξουν τους επαγγελματίες υγείας, εισάγοντας τους στον ξεχωριστό κόσμο του αυτισμού.

Το παρόν εγχειρίδιο συντάχθηκε από ομάδα εκπαιδευτών του Οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

Υπεύθυνος σύνταξης: Γ. Σακελλαρίου
Ομάδα σύνταξης: Σ. Κορδάμπαλος, Φ. Παπαδημητρίου, Χ. Παρασκάκης, Γ. Χύτας

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τον οδηγό σε μορφή pdf εδώ…