Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το δεύτερο σταθμό της πανελλήνιας καμπάνιας ενημέρωσης και εκπαίδευσης «Σειρά Σου»,  μια πρωτοβουλία του Nevronas.gr, της ομάδας Open School Days, της ΑΜΚΕ BRAINSHOT, που στόχο έχει να καταστεί αναγνωρίσιμο  και λειτουργικό ένα διακριτικό σήμα για τους γονείς και τους συνοδούς αυτιστικών και ατόμων με νοητική αναπηρία, προκειμένου να τους παραχωρείται προτεραιότητα σε χώρους όπου υπάρχει αναμονή, χωρίς την άβολη ανάγκη εξηγήσεων.

Με πρωτοβουλία των campaign ambassadors της πόλης της Πτολεμαΐδας και υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας σας προσκαλούμε σε μια δημόσια παρέμβαση με χαρακτήρα γιορτής που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Εορδαίας, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου από τις 11 μέχρι τις 14:00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, θα υπάρχουν όμως και συγκεκριμένες δραστηριότητες για παιδιά όπως ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια μνήμης και μουσικής εκτέλεσης, φωτογραφικό σενάριο για οικογένειες ή παρέες κ.α.

Η εκδήλωση έχει σαφή εκπαιδευτικό, και ως τέτοιο βαθύ κοινωνικό, χαρακτήρα, γι΄ αυτό και είναι μεγάλη χαρά η συμμετοχή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

(του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Εορδαίας,

των 1ου, 2ου , 3ου , 4ου, 6ου , 7ου , 8ου , 11ου , 12ουΔημοτικών Σχολείων,

του Μουσικού Σχολείου,

και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Περδίκκα)

Στην αρχή του προγράμματος θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις με πρακτικές πληροφορίες για τον αυτισμό από τις  κες Γ. Πλωμαρίτη, εργοθεραπεύτρια, και  Β. Κουτμάνογλου, λογοθεραπεύτρια, ενώ την εκδήλωση στηρίζει με τη συμμετοχή του το Μουσικό  Σχολείο με μουσικό πρόγραμμα (12:30 με 13:00).

Καθόλη τη διάρκεια της δράσης θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και άνθρωποι της καμπάνιας θα έχουν την ευκαιρία της άμεσης επικοινωνίας  με τους συμμετέχοντες.

Σε αυτή τη γιορτή σας περιμένουμε όλες και όλους!

Σειρά Σου… να ενημερωθείς και να εκπαιδευτείς. Έλα μαζί μας!

https://nevronas.gr/seira-soy-na-enimerotheis-kai-na-ekpaideyteis-ela-mazi-mas/embed/#?secret=W3B92kgv49

Γιατί είναι πραγματικά γιορτή όταν μια κοινωνία συναντιέται να μιλήσει δημόσια για ένα ζήτημα καθημερινής ποιότητας ζωής για δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, για ένα θέμα  που μας αφορά όλους.

Γιατί αυτό που τελικά ομορφαίνει, είναι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο.

Πτολεμαΐδα  λοιπόν, είναι «Σειρά Σου», να φωνάξουμε μαζί το σύνθημα:

«Όταν το βλέπω ξέρω, είναι σειρά μου να δώσω σειρά».

Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ:

https://www.facebook.com/seirasou

https://www.instagram.com/seira_sou