Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν.Κοζάνης ανακοινώνει τη διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου για φροντιστές και συνοδούς ατόμων με αυτισμό, ο αριθμός των οποίων δεν θα υπερβαίνει τα 30 άτομα.

Το σεμινάριο αυτό συνδυάζει την θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση και απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να εργαστούν φροντίζοντας ή απασχολώντας δημιουργικά άτομα με αυτισμό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρέχει βασικές γνώσεις για την αυτιστική διαταραχή και τεχνικές παρέμβασης για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι οι εξής:

Τι είναι Αυτισμός
Κατανοώντας τη συμπεριφορά
Διαχείριση Συμπεριφοράς
Αισθητηριακά Θέματα
Διδακτικές Τεχνικές
Ο ρόλος του συνοδού-φροντιστή

Πρακτική Άσκηση στο Κέντρο Ημέρας
Μετά την ολοκλήρωση του θεωρητικού-εκπαιδευτικού προγράμματος θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση διάρκειας 10 ωρών, στο Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Συλλόγου «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», με απώτερο σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση και εξοικείωση των συμμετεχόντων στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διάρκεια και ημερομηνίες εκπαιδευτικού σεμιναρίου
Σάββατο 13/4/2019 10:00-14:00 Τι είναι Αυτισμός- Παιδοψυχίατρος
Σάββατο 20/4/2019 11:00-14:00 Κατανοώντας τη συμπεριφορά – Διαχείριση Συμπεριφοράς Ψυχοπαιδαγωγός
Κυριακή 5/5/2019 10:00-14:00 Αισθητηριακά Θέματα Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια
Κυριακή 12/5/2019 10:00-14:00 Διδακτικές Τεχνικές-Αυτοεξυπηρέτηση Ειδική παιδαγωγός
Κυριακή 19/5/2019 10:00-14:00 Ο ρόλος του συνοδού-φροντιστή Ψυχολόγος

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ειδικότητες όπως απόφοιτοι των ΤΕΕ, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ των ειδικοτήτων βρεφονηπιοκόμων , νοσηλευτών , βοηθών εργοθεραπευτών, κοινωνικών επιμελητών και συναφείς ειδικότητες. Επίσης άτομα που δεν έχουν την ανωτέρω εκπαίδευση, πλην όμως έχουν ή είχαν τη φροντίδα ατόμων με αναπηρία και όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον κλάδο της Ειδικής Αγωγής.
Στην περίπτωση που οι υποβληθείσες αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις τριάντα (30), θα γίνει επιλογή μεταξύ των αιτούντων.

Διαδικασία συμμετοχής
Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα,

1ο βήμα : Να αποστείλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο(email)του Συλλόγου autismkozani@yahoo.gr , μήνυμα με θέμα «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2019».
2o βήμα: Ο Σύλλογος μετά την παραλαβή του μηνύματος θα αποστείλει στο email του ενδιαφερόμενου τυποποιημένη αίτηση σε αρχείο word, την οποία ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει και να την αποστείλει στο email του Συλλόγου μέχρι την Πέμπτη 4/4/2019. Στην περίπτωση που οι υποβληθείσες αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις τριάντα (30), θα γίνει επιλογή μεταξύ των αιτούντων.
3ο βήμα: Στους επιλεχθέντες θα σταλεί email από τον Σύλλογο το Σάββατο 6/4/2019 και ώρα 6:00 το απόγευμα.
4ο βήμα: Οι επιλεχθέντες πρέπει να επιβεβαιώσουν την διαθεσιμότητα τους για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο αποστέλλοντας email μέχρι την Δευτέρα 8/4/2019 και ώρα 6:00 το απόγευμα.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου
Ο χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου είναι το Κέντρο Ημέρας «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» που λειτουργεί υπό την εποπτεία και ευθύνη του Συλλόγου μας και βρίσκεται στο χωριό ‘Αργιλος της Κοζάνης
Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Αξιολόγηση Σεμιναρίου: Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα αξιολογητικό έντυπο στο τέλος και του πρακτικού μέρους του σεμιναρίου.
Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου: Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης,
Άργιλος Κοζάνης, τηλ./fax 2461039224 ,
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο(email) autismkozani@yahoo.gr
Υπεύθυνος σεμιναρίου: Ελένη Παφύλη
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-20:30