Η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Κοζάνης, διοργανώνει τον 4ο Δρόμο Αγάπης, την Δευτέρα, 23-12-2019, στις 11:30 π.μ.

 Ο Δρόμος Αγάπης περιλαμβάνει τη συμβολική διαδρομή, από την πλατεία ΣΚ’ΡΚΑΣ  προς την Πλατεία Νίκης (κεντρική πλατεία) και σ’ αυτόν θα συμμετέχει πλήθος μαθητών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.  

 Το γενικό  συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Κοζάνης, συνεπικουρούμενη από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων της πόλης της Κοζάνης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ομάδα μαθητών της πόλης, ενώ τις δράσεις στον τερματισμό έχουν αναλάβει οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης. Η αφίσα του 4ου Δρόμου Αγάπης φιλοτεχνήθηκε από την μαθήτρια Παναγιώτα Βούρκα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, με την παιδαγωγική καθοδήγηση της καθηγήτριας Εικαστικών κας Νένας Γεωργιάδου.

Για τις ανάγκες του 4ου Δρόμου Αγάπης δημιουργήθηκε ψηφιακός δίσκος (cd) που περιέχει το τραγούδι ¨Δρόμος Αγάπης¨, σε στίχους και μουσική του καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας κ. Ιωάννη Ζορμπίδη και σε εκτέλεση:

 Τραγούδι: Ελένη Ιασωνίδου, Φιλαρέτη Σταυρίδου, μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας,

  • Ντραμς: Ανάργυρος Γκόγκης, μαθητής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας,
  • Κιθάρες/Ενορχήστρωση: Ιωάννης Ζορμπίδης, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας,
  • Congas/Κρουστά: Φώτης Βακουφτσής

 

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τον τρόπο προσέγγισής τους, την αποδοχή τους από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ως διαφορετικά αλλά ισότιμα μέλη της κοινωνίας και η έμπρακτη ηθική και υλική υποστήριξη, με έρανο που διεξάγεται με «Κουμπαρά Αγάπης», για την εκπαιδευτική δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αυτισμό της πόλης, ώστε και μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής να είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις του Δρόμου Αγάπης  με τη φυσική τους παρουσία και την οικονομική συνδρομή τους.