Σας ευχαριστούμε πολύ!!! Σας ευχόμαστε να είστε δημιουργικοί και να εκφράζετε την αλληλεγγύη σας στον συνάνθρωπο, με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΣΤΟΝ 4ο ΔΡΟΜΟ ΑΓΑΠΗΣ

Λίγο πριν τη λήξη του 2019 το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» συμμετείχε στον 4ο Δρόμο Αγάπης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Κοζάνης με πολλούς τρόπους:

Α) Δημιούργησε CD που περιέχει το τραγούδι «Δρόμος Αγάπης» σε στίχους και μουσική του καθηγητή Ζορπίδη Ιωάννη και στο οποίο τραγούδησαν οι μαθήτριες Ιασωνίδου Ελένη και Σταυρίδου Φιλαρέτη και έπαιξε κρουστά ο μαθητής Γκόγκης Ανάργυρος. Αυτό το CD, του οποίου το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του σχολείου κ. Ματσαρίδου Αναστασία, μοιράστηκε σε όλα τα σχολεία για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες πάνω σε θέματα που αφορούν στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τον τρόπο προσέγγισής τους, την αποδοχή τους από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ως διαφορετικά αλλά ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Β) Πήρε στο σχολείο έναν «Κουμπαρά Αγάπης» και έκανε έρανο για να ενισχύσει οικονομικά την εκπαιδευτική δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αυτισμό της πόλης, ώστε και μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής να είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Γ) Συμμετείχε με ομάδα μαθητών στο Δρόμο Αγάπης που διεξήχθη τη Δευτέρα 23/12/2019 στην πόλη της Κοζάνης και παρέδωσε τον Κουμπαρά Αγάπης» με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν.

Μπορείτε να ακούσετε το CD στην ιστοσελίδα https://www.youtube.com/watch?v=vuVxaRQNQXA .

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ευκαιρία που έδωσε στο σχολείο μας να βοηθήσει σ’ αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο το 2020 να είναι ευτυχισμένο, υγιές και δημιουργικό.