Ένα νέο λεωφορείο μεταφοράς ατόμων με αναπηρία απέκτησε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, για την εξυπηρέτηση των μελών του, έπειτα από την έγκριση της πρότασης του Δήμου Κοζάνης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, η πρόταση του Δήμου Κοζάνης για χρηματοδότηση της πράξης «Προμήθεια λεωφορείου μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 110.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι το λεωφορείο έχει χωρητικότητα 14 θέσεων, με επιπλέον μία θέση οδηγού και μία θέση συνοδηγού, ενώ είναι κατάλληλα διαμορφωμένο, για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία και έχει τη δυνατότητα να δέχεται δύο αναπηρικά αμαξίδια.

Την «παράδοση» του οχήματος πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας , υπογραμμίζοντας πως «Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και σε αυτή την κατεύθυνση θα παρέχουμε την άρωγή μας, όπου αυτό είναι δυνατό». Παράλληλα ο δήμαρχος Κοζάνης ευχήθηκε καλές και ασφαλείς διαδρομές στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, που παρέστησαν για την «παραλαβή». Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, Παρέσσα Τουρλακίδου, ευχαρίστησε τον κ. Μαλούτα για τη βοήθειά του, ενώ επεσήμανε τη διαχρονική στήριξή του σε ζητήματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία.

Επισημαίνεται, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στην πολιτική του Δήμου Κοζάνης για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.